Τοποθεσία
Σας συνιστούμε για τη διαμονή σας τα Στούντιο – Διαμερίσματα Σταλακτίτες λόγω της γεωγραφικής θέσης, που είναι κατάλληλη για ξεκούραστες εκδρομές. Έτσι μπορείτε να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι που βρίσκεται 20 χλμ., το Φισκάρδο που βρίσκεται 40 χλμ., τη Σκάλα που βρίσκεται 30 χλμ. Τα Σπήλαια είναι πολύ κοντά σας, το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου στα 15 χλμ. και το χωριό του Λοχαγού Κορέλι , η Σάμη, είναι στα 3 χλμ.
Από την περιοχή μας αρχίζουν όμορφες περιπατητικές εκδρομές που φτάνουν μέχρι το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς, τον Αίνο. Ακόμα με μονοήμερη εκδρομή μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί της Ιθάκης, το Μεγανήσι, το Σκορπιό, με καραβάκια που φεύγουν από το λιμάνι της Σάμης ή της Αγίας Ευφημίας.
Τα καταλύματά μας απέχουν μόλις 3 χλμ. από το λιμάνι της Σάμης, 20 χλμ. από το λιμάνι του Πόρου και 26 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού.
Κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας και ταξιδέψτε στην Κεφαλονιά!
Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες για το Σπήλαιο Δρογκαράτη
Φωτογραφίες Τοποθεσίας
Σπήλαιο Δρογκαράτη
Το Σπήλαιο Δρογκαράτης ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, μετά από ένα μεγάλο σεισμό που αποκάλυψε την είσοδο του σπηλαίου. Το ύφος του φτάνει τα 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, η θερμοκρασία είναι σταθερή τους 18οC και η υγρασία στο 90%.
Το Σπήλαιο αυτό χρονολογείται περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια. Είναι γεμάτο σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι οποίοι σχηματίστηκαν από ένα ρεύμα βρόχινου νερού που ξεκινά από το επίπεδο του εδάφους και διασχίζει τους βράχους του σπηλαίου, απορροφώντας μεταλλικά στοιχεία στο περασμά του, όπως σίδηρο, αλάτι, χαλκό, ασβέστιο κ άλλα.
Στη συνέχεια, το νερό φτάνει σαν σταγόνα στο τέλος του σταλακτίτη και πέφτοντας αργά από την κορυφή, συμβάλλει ώστε ο σταλακτίτης να μεγαλώσει και να πάρει σχήμα.
Η δημιουργία και μόνο ενός εκατοστού σταλακτίτη μπορεί να διαρκέσει 100 χρόνια.
Λόγω της εξαιρετικής ακουστικής του σπηλαίου (έκτασης περίπου 900 τ.μ.), η οποία συγκρίνεται με την ακουστική των αρχαίων θεάτρων, οργανώνονται συναυλίες κλασσικής κ έντεχνης μουσικής στη μεγάλη αίθουσα του σπηλαίου.
Σπηλαιολόγοι που μελέτησαν το Σπήλαιο Δρογκαράτης ανακάλυψαν πως επεκτείνεται και σε άλλες αίθουσες. Ωστόσο, αυτή η έρευνα δεν συνεχίστηκε λόγω μεγάλης ποσότητας λάσπης. Επομένως είναι βέβαιο πως το μεγάλο σπήλαιο συνδέεται και με άλλα μικρότερα σπήλαια.
Ορισμένοι σπασμένοι σταλακτίτες που υπάρχουν στο Σπήλαιο είναι αποτέλεσμα σεισμών αλλά και επισκεπτών που έκαναν ζημιά στο Σπήλαιο χωρίς να γνωρίζουν τη μεγάλη του αξία.
Η αξιοποίηση του Σπηλαίου έγινε από την τότε Κοινότητα Χαλιωτάτων υπό την επίβλεψη της σπηλαιολόγου κας Πετροχείλου. Από το 1963, το Σπήλαιο Δρογκαράτης είναι ανοιχτό στο κοινό όλο το χρόνο. Σήμερα ανήκει στην Κοινότητα Σάμης.
Το Σπήλαιο Δρογκαράτης θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα και είναι μοναδικό για τη μεγάλη αίθουσά του όπου πραγματοποιούνται συναυλίες.